Cuisine: Kookboeken, Recepten en Promotieactiviteiten

Cuisine: Kookboeken, Recepten en Promotieactiviteiten

Thaise Kip Noedels

Nigella Lawson

Bekijk het recept

Thaise Kip Noedels

Ingrediƫnten

  • 600 gr. kipfilet
  • Paprika groen/geel/rood
  • 1 bosje Koriander
  • 1 zakje cashewnoten
  • 250 gr. shi-take

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op hoog vuur tot ze goudbruin zijn en doe ze in een kommetje.

Breng een grote pan water aan de kook en doe er wat zout bij. Kook de noedels ongeveer 6 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) tot ze zacht, maar nog niet week zijn. Zet van tevoren een kom ijskoud water klaar om ze na het uitlekken in te plonzen.

Meng de azijn, sojasaus, honing en olie in de kom waar je de noedels in gaat serveren. Doe de lente-uitjes met de uitgelekte, afgekoelde noedels in de kom en meng ze. Hussel er ten slotte de sesamzaadjes door.

Laat de sesamzaadnoedels ongeveer 30 minuten staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen, hoewel dit niet absoluut noodzakelijk is.

Persoonlijke Noot

Ik ben dol op de Japanse gewoonte om noedels koud te eten: ik breng het kommetje naar mijn mond, prik er furieus in met mijn vork en zuig de sliertjes naar binnen. Als je deze noedels als onderdeel in een maaltijd wilt gebruiken moet je weten dat ze wonderbaarlijk goed combineren met zalm: haal gewoon een paar filets in huis en schroei die dicht in een hete koekenpan, zodat ze vanbinnen vlezig en rood blijven. Maar ik eet deze noedels ook heel graag zoals ze zijn, in grote hoeveelheden en liefst zonder iets erbij. Als je ze in aluminium bakjes verpakt is het perfect voedsel om mee te nemen als je gaat picknicken.

Eetsmakelijk - Nigella Lawson